Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafal M Dariusz Figarski Łukasz krk Sebastian Grabowski (4145 niezalogowanych)
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
DZIKI napisał:
kami napisał:
słuchaj bo po tym jak zdam prawko chce kupic auto chciałm za got ale wszysy mi radza na raty bo własnie nizszy podatek ponoc dla mnie i meza słuchaj mogłbys napisac mi wszystkie za i przeciw takiego kredytu bede wdzieczna
Kupić za gotówkę , a na raty??????????? Różnica polega na tym, że kupując za gotówę (od razu jesteś jego pełnoprawną właścicielką). Kupując na raty, zaciągasz kredyt, który jest oprocentowany. Jednak mając coś na kredyt, masz ulgę podatkową (podczas rozliczania się ze SKATT), ale i tak na tym nie zarobisz, bo nie całe odsetki skatt odlicza. Tych pieniążków trochę więcej wyleci z kieszeni, ale nie od razu, a to jest walor krechy

Dokladnie..dodam ze majac jakikolwiek kredyt kazdy bank inaczej na Ciebie od tej pory patrzy czyt. nie bedziesz miala problemow z wzieciem innego kredytu(np.na AGD,abonament telefoniczny itp.)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
giovi2 napisał:
kami napisał:
słuchaj bo po tym jak zdam prawko chce kupic auto chciałm za got ale wszysy mi radza na raty bo własnie nizszy podatek ponoc dla mnie i meza słuchaj mogłbys napisac mi wszystkie za i przeciw takiego kredytu bede wdzieczna

Kami co Ty dajesz,przeciez masz juz rozowiutka autynke pod garazem

daj spokoj za darmo bym jej nie wzieła autko porazka poprostu regularnie ogladam finn,no w poszukiwaniu czegos fajnego i niedrogiego i dostrzegłam to wiec beczne z niego juz chyba od 3 tyg a co lepsze kazdy mi wierzy ze naprawde mogłaym wziasc cos takiego aczkolwiek jak pokazałam koleżankom to wiekszosc była nim zachwycona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kami napisał:
giovi2 napisał:
kami napisał:

daj spokoj za darmo bym jej nie wzieła autko porazka poprostu regularnie ogladam finn,no w poszukiwaniu czegos fajnego i niedrogiego i dostrzegłam to wiec beczne z niego juz chyba od 3 tyg a co lepsze kazdy mi wierzy ze naprawde mogłaym wziasc cos takiego aczkolwiek jak pokazałam koleżankom to wiekszosc była nim zachwycona

kami !!!!! plizzz... przedstawisz mnie tym kolezankom ??? a ja juz finn-a przegladam i biore te rozowiutka
czterokolke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
My zakupiliśmy też na kredyt....
Kami przeglądaj finn dalej i może coś znajdziesz mąż tak wynalazł i jest super,a autko z komisu szybko trafiło w nasze posiadanie i bez problemu było z kredytem, część pieniędzy wpłacaliśmy żeby nie było
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisał:
kami napisał:
giovi2 napisał:
kami napisał:

kami !!!!! plizzz... przedstawisz mnie tym kolezankom ??? a ja juz finn-a przegladam i biore te rozowiutka
czterokolke

nie ma szans ulv juz ci mis wyrobił opinie jestes na straconej pozycji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
kami, jeszcze jedna mozliwosc... ja jedno autko kupilem na aukcjach... bil-auksjon... tutaj w Oslo, byl to renault kangoo, ten sam rocznik stal srednio od prywatnych na finn.no 35000 koronek, plus nie wiadomo przy zakupie z finn-a co tak naprawde w aucie piszczy (a przyznam sie,ze mnie mechanik zaden)
a ja na aukcji kupilem/wylicytowalem za 25000 koronek... plus zaleta, firma aukcyjna ma warsztat i mechanikow, przed aukcja sprawdza kazde auto i jest w formie tabeli wyraznie napisane co jest ok, a co nie (sprawdza,nie naprawia)
tak wiec ja wybralem takie, gdzie prawie wszystko bylo ok, przynajmniej wszystko wazne typu silnik,skrzynia biegow itd. ... to co nie bylo ok, to spalona zarowka w kierunkowskazie, zadrapanie na drzwiach, rysa na zderzaku...
i mialem z tej firmy sprzedajacej, bilauksjon, gwarancje na 3 miesiace na to co sprawdzili... moze nie duzo, ale prywatna osoba nie daje raczej zadnej...
jest to ciekawa opcja, mozna kupic w miare sprawdzone autko i taniej niz cena rynkowa, popytaj u siebie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Kami przeglądaj finn dalej i może coś znajdziesz mąż tak wynalazł i jest super,a autko z komisu szybko trafiło w nasze posiadanie i bez problemu było z kredytem, część pieniędzy wpłacaliśmy żeby nie było

no własnie mysmy tak kupili juz jedno auto na finn i jestesmy zadowoleni było tanie bo przed eucontroll trza było go ciut podreperowac ale zbiegło sie to z naszymi wakacjami w pl wiec go tam wyregulowalismy i smiga jak złoto swietne auto tanim kosztem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisał:
kami, jeszcze jedna mozliwosc... ja jedno autko kupilem na aukcjach... bil-auksjon... tutaj w Oslo, byl to renault kangoo, ten sam rocznik stal srednio od prywatnych na finn.no 35000 koronek, plus nie wiadomo przy zakupie z finn-a co tak naprawde w aucie piszczy (a przyznam sie,ze mnie mechanik zaden)
a ja na aukcji kupilem/wylicytowalem za 25000 koronek... plus zaleta, firma aukcyjna ma warsztat i mechanikow, przed aukcja sprawdza kazde auto i jest w formie tabeli wyraznie napisane co jest ok, a co nie (sprawdza,nie naprawia)
tak wiec ja wybralem takie, gdzie prawie wszystko bylo ok, przynajmniej wszystko wazne typu silnik,skrzynia biegow itd. ... to co nie bylo ok, to spalona zarowka w kierunkowskazie, zadrapanie na drzwiach, rysa na zderzaku...
i mialem z tej firmy sprzedajacej, bilauksjon, gwarancje na 3 miesiace na to co sprawdzili... moze nie duzo, ale prywatna osoba nie daje raczej zadnej...
jest to ciekawa opcja, mozna kupic w miare sprawdzone autko i taniej niz cena rynkowa, popytaj u siebie...

bil-auksjon popytam sie chyba gdzie to widziałam a napewno jak bede jechac po auto to nie pojade po nie sama bo sie totalnie nie znam ja najwyzej moge powiedziec czy podoba mi sie wizualnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
kami napisał:
magdalena_d84 napisał:

no własnie mysmy tak kupili juz jedno auto na finn i jestesmy zadowoleni było tanie bo przed eucontroll trza było go ciut podreperowac ale zbiegło sie to z naszymi wakacjami w pl wiec go tam wyregulowalismy i smiga jak złoto swietne auto tanim kosztem

nam też się udało w miarę taniej kupić od pozostałych aut, bo nasze było sprzedawane przez bank, widocznie klient musiał zalegać z opłatami i dlatego taniej nie mieliśmy na nie gwarancji,ale chodzi super, a w wakacje też się udało zjechać nim do PL i do mechanika na wyregulowanie części, teraz autko śmiga jeszcze sprawniej...tylko szkoda,że w chwili obecnej jest w PL ja nie dałabym rady przyjechać tutaj sama z dzieckiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
artur sieminski
(arti2408)
Wiking
hehe auto takie "drogie ze tyle cla i poidatku" a o podatku drogowym nie upominali sie na szczescie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok